Реклами от Google

Search

Собствено Търсене

сряда, 11 февруари 2009 г.

За силата на мисълта

Едно от нещата, които отличават човека най-силно от всички останали видове в природата, е неговата способност да мисли.
Съгласен съм с всички онези хора, които определят тази способност като Божествена.
Ако се огледаме и видим всичко наоколо, ще разберем че преди то да бъде създадено и да застане пред очите ни, то е минало през ума на десетки, стотици и хиляди хора. Причината да не обръщаме достатъчно внимание на мисълта и нейната сила, е това че нейното действие в нашия вътрешен свят е по-бързо от онова във външния, където в действителност можем да усетим резултата, да го проверим. Настроени сме да приемаме само онова, което може да се види и пипне, но не и да задържим вниманието си на онова, което е по-леко, ефирно и едва забележимо - мисълта.
С това поведение и отношение към една от най-важните наши способности, сами преграждаме пътя на много от собствените ни мечти. Защо? Защото отказваме да си дадем сметка, че с повече търпение и последователност, с добро отношение и изучаване на законите, на които се подчинява нашата мисъл, можем да сбъднем нашите мечти.
В началото стана дума за разликата между човека и другите видове, но като че ли си струва да наблегнем повече на една друга разлика - тази между хора и хора. Да, защото за живота на цветето и на животното се очаква да бъде подобен на този на техните предци, без особени разлики, но когато говорим за човека, виждаме че разликата е колосална. Човекът е способен да промени собствената си съдба! Човек е способен да измени обстоятелствата, в които е поставен!
Една знамените фраза гласи: - "Има два вида хора. Едни, които чакат благоприятните обстоятелства и други, които ги създават"! Именно тази разлика между хората е и причината, поради която едни се възползват от вроденото в тях богатство, докато други използват мисълта си за обикновени и често дребнави цели. Като последствие от това, виждаме как едни хора успяват все повече от други, а другите, които не развиват своята мисъл, изостават от тях.
Наполеон Хил е един от пионерите, изследвали силата на мисълта. В своите проучвания той задава въпроси на най-преуспелите хора в Съединените щати и стига до извода, че: - "Успехът не е случайност". Това е причина Хил да напише след години книгата "Мисли и забогатявай". За тези, които не са я чели, най-бощо ще се спра на следния цитат - "Богатството е състояние на ума".

Следва продължение

Bookmark and Share

Няма коментари:

Публикуване на коментар