Реклами от Google

Search

Собствено Търсене

неделя, 6 февруари 2011 г.

Невероятната сила на Молитвата

Молитвата лекува
Знаете ли, че сред болните от рак, които вече не подлежат на операция, вярващите живеят по-дълго от другите? И това не е случайно. Медицински изследвания доказват, че чрез молитва са били излекувани даже нелечими болести. Тези факти са известни от хилядолетия. Наскоро руският професор Валерий Слезин, специалист по невро и психо-физиология, даде интервю, в което обясни влиянието на молитвата върху организма на човека. Досега науката познаваше само три състояния на мозъка - бодърстване, бърз сън и бавен сън. На пръв поглед няма симетрия - сънят има две състояния, а бодърстването - само едно. Професор Слезин откри ново явление, наречено от него „четвърто функционално състояние на мозъка". Това е „бавното" (или молитвеното) бодърстване.
Оказва се, че молитвата не само може да се почувства, но и да се измери с помощта на енцефалограф. При изследване на хора по време на молитва се наблюдава постепенно разреждане на ритъма на мозъчните биотокове, като накрая остава само бавният делта-ритъм с честота 2-3 херца. Такова състояние на съзнанието при възрастни хора се наблюдава само по време на така наречения „бавен" сън, а по време на бодърстване - само при бебета на възраст 2-3 месеца. По време на усърдна молитва мозъчните вълни имат толкова малка амплитуда, че се доближават до правата линия. С други думи, при молещи се хора кората на мозъка се изключва почти напълно, въпреки че те остават в съзнание. След като молитвата свърши, ритъмът на електрическите импулси на кората на главния мозък се връща към обичайния алфа-ритъм (8-12 херца) и бета-ритъм (13-30 херца).
Най-важният извод от изследванията на проф. Слезин е, че четвъртото състояние на мозъка - молитвеното -е така необходимо на човека, както и останалите три. Лип-

Нсвероятпата сила на молитвата
сата на едно от тях нарушава хармонията в организма. В тялото на човек, който не се моли, настъпват сериозни негативни процеси.
Как лекува молитвата? По време на съсредоточена, усърдна молитва човек се абстрахира от действителността, което води до разрушаване на патологичните връзки в мозъка и организма. Освобождавайки се от патологичните образи и асоциации, човек подпомага своето оздравяване.
Молитвата отслабва стреса, забавя сърцебиенето, успокоява дишането - всички тези фактори влияят положително на имунната система. Но това, че болният оздравява много по-бързо, ако някой се моли за него, представлява една от медицинските сензации на запад.
Вярата ни издига над собствените ни възможности и прави Божиите възможности достъпни за нас. Тя е преживяване, което е в състояние да промени поведението на човека и да направлява целия курс на живота му. Истинската вяра ни води до покоряване на Божията веля, което е за наше добро. Вярата и молитвата са тясно свързани. Молитвата е разговор с Бога. Тя е не само искане, но и необяснимо чудо. И при все това е просто и леко нещо! Бог разбира нашите думи, нашия език. Той е съпричастен на преживяванията ни и ни слуша. Навсякъде можем да общуваме с Него - когато вървим по пътя, когато сме у дома, на работното място и където и да е. Отговорът може би не ще дойде, както го очакваме и във времето, в което предполагаме, но ще дойде тогава и по начин, който най-добре отговаря на нуждите ни.
Молитвата може да се произнася високо, тихо или на ум. Бог няма определени „приемни" часове. По всяко време на денонощието можем да отидем при Него. Няма време и място, които да са неудобни за молитва.Когато сме сами, когато сме заети с всекидневната ни работа, можем да насочим мислите си в тиха молитва за помощ, за сила, мъдрост и познание. Нека всяко наше дихание да е молитва!Молитвата включва доверие
Един от най-великите житейски уроци е да се научим да се доверяваме на Бога, когато не можем да разберем нещата и всичко ни изглежда неясно, когато пътят е труден или просто няма път. Когато трудностите и изпитанията на живота ни объркват, нашата вяра може да се държи за Божиите обещания. Не е необходимо да разбираме защо се случва нещо. Често няма да разбираме какво става в живота ни. Опитът да проумеем защо Бог допуска да преживяваме разочарования и страдания може само да ни обърка. Винаги обаче можем да вярваме на Христос, Който се е пожертвал за нас.
Доверието включва вътрешното убеждение, че Бог действа в живота ни. Той ни учи да Му се доверяваме във всяко свое преживяване. Помоли Го да задълбочи твоето доверие чрез обстоятелствата в живота ти. Помоли Го да укрепи вярата ти, да ти помогне да се държиш за любовта Му дори когато не можеш да разбереш какво става. Моли се: „Вярвам, Господи! Научи ме напълно да Ти се доверявам!"
Когато поставим абсолютното си доверие в Бога, Той ни влива необяснима духовна сила. Тя идва от трона на Вселената и ни дава възможност да успяваме. Чрез Христос получаваме духовна сила да устояваме на сатанинските атаки. Животът с доверие в Бога е живот на сила и непоклатима вяра, на твърдо съпротивляване на злото. Това е живот в Божието присъствие чрез Неговото обещание и сила. Това е живот на доверие, в който Той те кани днес. Бог е в състояние да ти помогне да се справиш с всичко.
Всеки проблем е призив за молитва
Ние не разбираме както трябва великата борба, която се води между невидимите сили - борбата между верните ангели и демоните. За всеки човек, добър или лош, ангелите

Невероятната сила на молитвата
се борят. Това не е въображаем конфликт. Битката, в която участваме, не е привидна. Изправени сме пред най-мощни сили и от нас зависи коя ще спечели надмощие над нас. Великият Монарх на Вселената, Животодателят, Който единствен може да донесе мир и помощ в този свят, ни очаква да общуваме с Него. Живот, далече от Бога, ще ни струва много, много скъпо. Но в тясно сътрудничество с Него можем да живеем победоносно.
Молете се в името на Исус, защото молитвите, попръ-скани с кръвта на Христос, могат да вбият клин, който да открехне, а после и да отвори широко портите на цитаделата на Сатана, която властва за зло над живота ни. Мощната сила на Светия Дух, Който единствен може да парализира силите на мрака, ще разкъса оковите на духовното ни плен-ничество и ще ни освободи. Отец на вечната любов толкова обича човечеството, „че даде Своя единороден Син, та всеки, който вярва в Него, да не загине, но да има вечен живот" (Йоан 3:16).
Бог не иска от нас да се справяме и борим със собствени сили в този живот. Той е предвидял Божествена помощ за всички извънредни и непредвидени случаи, при които човешките ресурси са недостатъчни. Дава ни Светия Си Дух, за да ни помогне при всяко затруднено положение, да укрепи надеждата ни, да просвети ума ни и да очисти сърцата ни. Христос е осигурил всичко.
Ако осъзнавате греховността си, не чакайте да се поправите! Не можете да направите нищо сами. Трябва да отидем при Христос такива, каквито сме. Ръцете Му са отворени да ни приемат. Той ни уверява с любящите думи: „Който дойде при Мен, никак няма да го изпъдя" (Йоан 6:37). Кани ни да отидем с вината, тревогата, страховете, притесненията и напрежението си, които опустошават живота ни. Да отидем с тежкия товар на греха и да го положим в нозете Му. Той ще ни обгърне с любящите Си ръце и ще ни върне обратно в пътеката на живота. Оставете Бог да ви промени от

човек, който губи, в човек, който побеждава с молитва. Молитвата не е подготовка за действие и промяна. Молитвата Е промяна и действие.
Силата на застъпничеството
Молитвата е споделяне. Разговаряйте с Исус! Всичко, което ви вълнува, вълнува и Него. Не се страхувайте да споделите всичко! Той ви очаква, разбира, обича и е най-добрият Слушател, на Когото можете да се доверите.
Застъпническата молитва е нещо силно. Тя променя нещата. Бог прави всичко възможно, за да достигне до всеки човек, преди дори да се е помолил. Но все пак е ограничен от човешкия ни избор. Бог цени човешката свобода. Той никога няма да наруши ничия свобода на избора. Той влияе, но никога не принуждава. Убеждава, но никога не насилва.
Когато се молим за някой друг, Бог чрез Своя Дух достигна до него. Застъпническата молитва отваря нови пътища за Бога да действа и Му дава още възможности за намеса. Нещо се случва, когато хората започват да се молят. Има голяма разлика, когато се молят двама или трима от сърце. Бог чува, отговаря, действа и променя живота. Казват, че две глави стрували повече от една, особено когато са наведени за молитва.
Част от работата на Бога е да ни помага да осъзнаваме болката на другите, така че да не бъдем погълнати само от собствените си болки. Когато протягаме ръка, за да помогнем на някого, самите ние намираме помощ и утеха. Мощни чудеса скоро ще се случат, когато Светият Дух подбуди много хора да се молят за други. Трябва да бъдем специално подготвени за това.
Бог цени свободата. Той позволява на хората да правят своя избор дори ако той понякога е погрешен. В противен случай бихме станали просто човешки машини - робо-

Невероятната сила на молитвата
ти. В Своята премъдрост Бог допуска злото да се развие, но винаги е на наше разположение сред човешкото ни страдание. Бог ридае с тъгуващите и страда с измъчващите се. Поддържа, укрепва и помага. Насърчава съкрушените, прегръща и лекува наранените.
„Бог е прибежище и сила за нас, винаги изпитана помощ в напасти" (Псалм 46:1). В нашата лична болка и мъка Той е винаги до нас. Отвъд всички сълзи, покруса и мъка можем да чуем думите Му: „Ще излекувам разбитото ти сърце и ще превържа раните ти. Аз Съм до теб и в моментите на най-силната ти нужда".
Нека сърцето ти се изпълни с благослов! Бог е до теб! Той не е обещавал, че злото в света няма да ни докосне, но е обещал, че ще бъде с нас, когато това се случи. Нашият Баща не е обещал, че децата Му никога няма да страдат в тази велика борба, но е обещал да бъде винаги с тях. Има нещо много по-голямо от наличието на болка. Това е Божието присъствие в нашата болка.
Истинската молитва
Да се молим, това значи да разкрием сърцето си пред Бога, както пред най-интимен приятел. Не че молитвата е необходима, за да поучаваме Бога за това, което ни засяга или се отнася за нас, но тя отваря пътя за реализиране на желанието или нуждата ни. Молитвата не прави Бог да слиза до нас - тя ни издига при Него. Тя е разговор с Твореца на Всемира и е ключът в ръката на вярата. Тя е дишането на душата. Тя е секретът за духовната мощ. Никое друго средство не може да я замени. Тя поставя човека в директен контакт с Извора на живота, засилва и укрепва „нерва" и „мускула" на религиозното ни преживяване.
Всеки път денят се явява с красиво утро, което винаги носи лъчи на усмивка. Добре е то да бъде посрещано е молитва.

7

„Послушай Господи, думите ми! Внимавай на размишлението ми, слушай гласа на викането ми, Царю мой и Боже мой, защото на Теб се моля. Господи, на ранина ще чуеш гласа ми, на ранина ще отправям молитвата си към Теб и ще очаквам" (Псалм 5:1-3).
Кажете в сърцето си: „Господи, помогни ми днес да направя най-доброто!" Всекидневната молитва е абсолютно необходима, както ежедневната храна. Сатана не може да понася някой да има прибежище при Небесния му Съперник, защото трепери пред Неговото величие. В мига на усърдната молитва цялата неприятелска армия е обхваната от ужас. Искайте изпълнението на Божиите обещания за вас и Светият Дух да ви ръководи през деня. Молете се за мъдрост и сила за ежедневните си задължения.
Нищо не съдейства така добре за здравето на тялото и душата, както признателният дух! Наш истински дълг е да се противопоставяме на меланхолията, на мрачните мисли и на недоволството! Това е също така наложително, както и да се молим. Бог ще помогне на тези, които Му Се доверяват. Той ще дойде незабавно на помощ.
Да познаем Бога
Свещените Писания са съвършеният критерий за истината. От тях Бог ни говори лично.
„Направи ме, Господи, да позная пътищата Ти, научи ме на пътеките Си. Води ме в истината Си и учи ме, защото Ти си Бог на Спасението ми; Теб чакам цял ден" (Псалм 25:5,6).
„Колко са сладки на вкуса ми Твоите думи! Да по-слад-ки от мед в устата ми. Чрез Твоите правила станах разумен... Твоето Слово е светилник на нозете ми и виделина на пътеката ми" (Псалм 119:103-105).
Основната тема на Библията е Исус Христос. Тя е история за съвършения свят, който Той е създал, за бунта на гре-

Невероятпата сила па молитвата
ха и за решителните усилия на любящия Бог да спаси Своите изгубени деца. Библията говори за една невероятна, удивителна, безподобна, несравнима и величествена любов, която, ако й позволим, ще промени живота ни.Чрез молитва и четене ще имаме една непрестанно обновяваща сила, мъдрост и проницателност да опознаваме Бога и Исус Христос.
Как Бог отговаря на молитвите ни
Съберете цялата си енергия и гледайте нагоре към Всевишния. Не падайте под товара на своите проблеми и затруднения и не ще се изгубите по пътя. Сенките ще се вдигнат и вие скоро ще видите Исус, простиращ ръката Си, за да ви помогне. Всичко, което трябва да направите, е със семпла вяра да хванете тази ръка и да се оставите да ви води. Исус, Величието на Небето, е верен Приятел на тези, които идват при Него със своите проблеми и грижи, със своите слабости и мъки. Той успокоява нашия страх, укрепва християнския ни живот, винаги действа за наше добро. Вярата е условие за удовлетворяване на молитвите ни. Ако изглежда, че отговорът се бави, нека помним Божиите обещания, защото времето за изпълнението им непременно ще дойде. И тогава ще получим благословението, от което имаме най-належаща нужда. Не се страхувайте да поставите в Него доверието си дори тогава, когато не виждате незабавното изпълнение на молитвите си. Обещанието Му е: „Искайте и ще ви се даде..." (Матей 7:7). Молитвата с вяра е тази, която идва от сърцето, качва се до Небето и слиза с благословение. Трябва винаги да действаме и да се молим така, сякаш днес е последният ни ден. Чрез изучаване на Писанията и чрез усърдна молитва всеки човек може да слуша небесната вест. Този, който се задоволява с кратка, бърза молитва, скоро съвсем ще престане да се моли. Молитвата позволява на Исус Христос да действа на наша страна и придава на обезсърченото и отпаднало духом сърце нова сила. Ние сме ангажирани в една война, във вселенскиконфликт, който продължава вече много векове. Врагът си служи с всички средства, с цялата мощ на измамата и ние не бива да сме небрежни. Нека не се молим само от време на време и случайно. Молитвата с вяра е голяма сила за християнина и печели сигурни победи. Ето защо Сатана се старае да ни внуши, че нямаме нужда от молитва. Той мрази името на Христос - нашия Застъпник. И когато се обръщаме към Бога с усърдие, за да искаме помощ, сатанинската армия отстъпва. Нашата небрежност в упражняването на молитвата съвпада много добре с плановете на Сатана, защото тогава най-добре попадаме в неговите измамни примки.
Пост и молитва
Постът е за времената на специална нужда. Той е отношение, а не ритуал. Онзи, който пости поради правилни причини казва: „За мен моята зависимост от Бога е по-важна, отколкото храната и питието." Исус Христос също препоръчва: „Този род с нищо не може да излезе, освен с молитва и пост" (Марк 9:29). Да имате отношение на пост означава, че личното ви време с Бога е толкова важно за вас и стои толкова високо в списъка ви с приоритети, че дори да сте притискани от времето и нуждата, вие винаги ще избирате духовната страна на нещата. Това е истинският пост. Той не е някаква небесна „гладна стачка", чрез която поставяме Бога „натясно", отказвайки да се храним. Няма нищо, което можем да направим, за да накараме Бог да пожелае да отговори на молитвите ни. Той вече Го желае. Каквато и да е стойността на поста, тя е за нас - не за Него. Ние сме онези, които се нуждаят да бъдат променени. Постът и молитвите ни нямат за цел да променят Бога.
1. Постът може да спомогне за по-доброто ни здраве. Това е съвсем земна причина за пост. При някои болестни състояния постенето подпомага оздравителния процес.
10

Невероятната сила на молитвата
2. Постът избистря ума. Ако се въздържате от храна,
ще можете да мислите по-ясно.
3. Когато имате сериозни здравословни проблеми, из
бягвайте такъв пост, който би довел до влошаване на ваше
то физическо състояние.
Постът и молитвата, ръководени от правилни причини могат да бъдат истинско благословение.
Най-често прилагани видове пост и молитва са:
1. Строг пост - пълно въздържание от вода и храна за
кратко време.
2. Непълен пост - пълно въздържание само от храна за
определен период.
Победата ще бъде наша чрез неизчерпаемата сила на Всемогъщия. Държим се за Божиите обещания, като се обръщаме към мощната Сила отгоре, за да ни освободи от хватката на греха. С каквото и зло да се сблъскаш, Бог е по-силен и по-могъщ. Почивай си днес в ръцете Му с вяра!
Той е напълно способен да освети тъмнината на нашия живот. Светлината на любовта Му прониква в моментите на нашето най-мрачно отчаяние. Когато сме сразени от тъга или болка, Бог ни привдига. Той е винаги на наше разположение. Очаква молитвите на всички Свои деца. Копнее всеки от нас да се моли и за своите ближни - приятели, близки, познати и врагове...
Опитай силата на молитвата - тя е на твое разположение още сега!
Прошката прави нещата различни
Често на молитвите ни не се отговаря, защото първо не сме изповядали греховете си и не сме се молили Бог да ни ги прости. Или пък защото самите ние не сме простили
11

на тези, които са съгрешили спрямо нас. Предлагаме ви следната молитва:
„Небесни Татко, в името на Господ Исус Христос Те моля, прости ми, ако съм Те оскърбил с мисъл, дума или дело! Съзнавам, че моите нечестия и грехове са ме отделили от Теб и от Твоите благословения. Не мога да си позволя да бъда отделен от Теб дори за миг. Затова Те моля, премахни всичко застанало между Теб и мен. Моля те да ми помогнеш да простя и аз на всички онези, които са ме наскърбили!"
Да простиш означава, да възстановиш у себе си авторитета на другия. Вината да е премахната. Взаимоотношенията да са възстановени. Прошката е отношение на милост към този, който ни е причинил зло. Тя го освобождава от нашето осъждане и отваря вратата на ума и душата ни, за да получим Божията любов и праведност. Прошката не е чувство, а избор. Тя възстановява мира в сърцето, защитава ума от безпокойство, пресътворява взаимоотношенията.
Молитвата действа
В един априлски ден през 1912 г. известният кораб „Ти-таник" плувал бързо към Ню Йорк. Никой не знаел, че това ще бъде единственото му и последно пътуване. Когато огромният кораб се ударил в айсберг с работещи на пълна пара двигатели, в корпуса му зейнала дупка.
Масивният плавателен съд започнал бавно да потъва под вълните. Повече от 1 500 души загинали през тази фатална нощ. Историята, която силно впечатлява, е за един малко известен човек на име полковник Арчибалд Грейси. Съпругата на полковник Грейси не могла да заспи в нощта, когато „Титаник" потъвал. На хиляди километри от мястото на трагедията в северния Атлантик, тя нетърпеливо очаквала пристигането на съпруга си от Ливърпул, Англия. Обхванало я странно усещане за зла орис.
12

Невероятната сила на молитвата
Рамо преди изгрева тя се събудила за молитва. Изобщо нямала представа, че „Титаник" се е сблъскал с айсберг. Съпругът й бил скочил зад борда в ледените води на Атлан-тика и се борел за живота си. След молитвата странно усещане за мир завладяло госпожа Грейси. По-късно тя коментира: „Сякаш Божиите ръце ме обгърнаха. Върнах се в леглото си и спокойно заспах." В този час полковник Грейси си мислел: „Това е то. Животът свършва." Точно когато не можел да издържа повече, една спасителна лодка се появила сякаш от нищото. Той отчаяно се хвърлил към нея. Силни ръце го измъкнали на борда.
Бог наистина отговаря на молитвите. За един съпруг е вълнуващо да знае, че съпругата му се моли за него. Блажен е мъжът, чиято жена познава Бога и се моли за него. Блажена е жената, чийто мъж познава Бога и се моли за нея. Блажени са тези младежи, чиито родители познават Бога и се молят за тях.
Чрез молитва влизаме в тронната зала на Всемогъщия Бог, заставаме пред Неговия трон и представяме своята нужда. Бог знае нашите имена. Той ни е създал и е загрижен за нас, познава ни лично. Понякога може да се чувстваме самотни, но Той е винаги на разположение. Неговите интереси са свързани с нашите. Нищо, засягащо нас, не убягва от вниманието Му.
Осъзнай нуждата си от Божията сила и я потърси.
Когато сме безпомощни, тогава имаме най-голяма нужда от Някого, Който има силата да ни помогне. Това означава да не разчитаме преди всичко на разума, способностите и качествата си, колкото и да са добри. Нуждаем се от Божията мъдрост и всемогъщество. Ние сме ограничени във всичко, Бог е Всемогъщ във всичко.
„Уповавай се на Господа от все сърце,
и не се облягай на своя разум.
Във всичките си пътища признавай Него
и Той ще оправя пътеките ти.
13

Не мисли себе си за мъдър,
бой се от Господа и отклонявай се от зло;
това ще бъде здраве за тялото ти
и влага за костите ти" (Притчи 3:5-8).
Целта на молитвата
Колкото повече се молите, толкова повече време прекарвате в Божието присъствие. Колкото повече време прекарвате в присъствието на Бога, толкова по-голямо въздействие ви оказва общуването с Него. Вие се променяте по Неговия образ, по Негово подобие. Когато пренебрегвате привилегията на молитвата, когато прекарвате малко време или изобщо не прекарвате никакво време в общуване с Бога, вие се отдалечавате от Него. Колкото по-голяма част от живота си споделяте с Бога, толкова повече отговори, съвети и мъдрост ще получите от Него. Онези, които искат, получават.
Представяйте пред Бога вашите желания, радости, грижи и страхове. Няма да Го претоварите, вашият товар няма да Го затрудни или умори. Донесете при Него всичко, което ви смущава. Нищо не е толкова голямо за Него, че да не може да го понесе, защото Той носи световете, управлява всичко във Вселената. Няма положение, колкото объркано и трудно да е, което Той да не може да разреши. Доверете се на Господа с цялото си сърце и Той никога няма да предаде доверието ви.
Ако с молитва живеем винаги в присъствието на Бога, нашият вътрешен живот непрекъснато ще бъде укрепван, сърцето ни ще Му благодари и ще Го прославя. Молитвите ни ще станат истински духовни беседи с Исус Христос. Ще разговаряме с Него като с близък Приятел. Той ще ни говори лично за Своите тайни и често ще чувстваме сладостното Му присъствие. Сърцата ни ще горят, когато Исус се приближава, за да общува с нас.
14

Невероятната сила на молитвата
Когато християнското ни преживяване бъде такова, от нашия живот ще се излъчва доброта и нежност, простота и смирение, които ще говорят, че сме били с Исус и сме се учили от Него. Ако допускаме нашата прекалена заетост да пречи на молитвената ни връзка с Бога, извършваме най-голямата грешка, Ще страдаме от пропуски, недомислици и загуби, защото Господ не е с нас.
Христовата благодат, получена чрез молитва, може да извърши за нас това, което всички наши сили, възможности и мъдрост няма да успеят да направят.
Няма нито един случай, при който Бог да е скрил лицето Си от молбата на Своите деца. Когато всеки друг източник на сила се е провалял, Той е бил винаги присъстваща помощ в ден на напасти. Хванете се за ръката Му и се дръжте здраво.
Живот с Бога
През деня, на светло, е невъзможно птичката в кафеза да се научи да пее. Нейното ухо долавя толкова други звуци, че тя не може да задържи нищо определено. Но ако бъде поставена на тясно и тъмно място, където да не може да чува друго, освен мелодията, която трябва да научи, тя ще се опитва да я възпроизведе. Ще спира, ще започва отново, докато я научи цялата без колебание. Тогава птичката може да се сложи на светло и да бъдем сигурни, че тя вече няма да забрави научената мелодия. Така, по същия начин Бог действа с децата Си.Той ни учи в мрака на нашите скърби на една песен, която никога няма да забравим.
Думите на Исус Христос за молитвата са:
„А ти, когато се молиш,
влез във вътрешната си стаичка,
и като си затвориш вратата, помоли се
на своя Отец, Който е в тайно и Отец ти,
Който вижда в тайно, ще ти даде наяве.
Л вие се молете така: Отче наш, Който си на небесата,
да се свети Твоето име! Да дойде Твоето царство;
да бъде Твоята воля,
както на небето така и на земята.
Дай ни днес ежедневния хляб
и прости ни дълговете,
както и ние простихме на нашите длъжници.
И не ни въвеждай в изкушение,
но избави ни от лукавия,
защото царството е Твое
и силата, и славата до вековете. Амин!"
(Матей 6:9-13)


НЕВЕРОЯТНАТА СИЛА НА МОЛИТВАТА


Каквото научиш днес, ще научиш другите утре!
София

Източник: kbk@abv.bg

Bookmark and Share

Няма коментари:

Публикуване на коментар