Реклами от Google

Search

Собствено Търсене

петък, 25 юни 2010 г.

ЧЕТВЪРТИ МЕЖДУНАРОДЕН ЛЕТЕН СЪБОР на “ТРИНОГА”, “М.И.Р.”, “СЛЪНЦЕ-ЛУНА" и клуб "ЮНЕКО" – в СОФИЯ и с. ЖЕЛЕН

1. В София, на 16.07., от 16 до 20 часа, в Софийския Университет, 252, северно крило, ще има представяне на идеите – екологични, природномедицински, педагогически, бизнес за устойчиво развитие и др. - на Тринога, М.И.Р., «Слънце-Луна» и клуб UNECO, с участието на гости от страната и чужбина и на журналисти. То ще завърши с Кръгла маса по презентираните актуални въпроси. Вход свободен. (Все още има възможност за по-подробно участие, а не само като гости, и на други организации, моля да ни се обадите обаче предварително!)

2. От 17 до 25.07 вкл., в махала Черни камик, с. Желен (близо до Своге), ще се проведе 9-дневен събор, посветен на актуални теми: екоземеделие и опазване на околната среда, природна медицина и профилактика, по-адекватни форми на образование, възпитание и общуване и различни видове изкуство. Основни инициатори са сдружение "Тринога", М.И.Р. и "Слънце-Луна", като се очаква подкрепа от страна на местното кметство и организации с отношение към споменатата проблематика, както иучастие на екоактивисти, селски стопани, педагози, психолози, натуропати, музиканти и т.н. от цялата страна и от други държави. Всеки ще може да участва безплатно - през цялото време или през част от него; основната форма за пренощуване ще е палатков лагер (само на установените места; молбата ни е да не се газят ливадите, стопаните ги пазят за косене!!!). Осигурена е растително-млечна храна срещу дарение от 3 лв. на ден.

Акценти в програмата:
– Запознаване с дейността на Тринога, М.И.Р., «Слънце-Луна» и други сходни инициативи;
– Практически обучения в екологични форми на земеделието, подхранване на растенията, събиране на сено, отглеждане на коне и др. – Филип Кирилов
- Построяване на автентична пещ за домашен хляб от екипа на «Слънце-Луна и доброволци
- Разпознаване и правилна употреба на диворастящи лечебни растения; общодостъпни упражнения, дишане, самомасажи от източни и западни традиции – д-р Пашкулев
- Важни въпроси на оцеляването – поведение при земетресения, спасителни акции, възли и т.н.
- Кратки семинари, демонстрации и събеседвания по други важни за човека, обществото и природата въпроси
- Културна програма (включително спонтанна изява на скрити таланти!).
Програмата ще бъде доуточнявана в течение на събора.
Транспортният достъп до Черни камик е през центъра на с. Желен с кола или гара Церово с влак (вж. картата); ако идвате за пръв път, може ни да се обадите за повече разяснения.
Всички желаещи да сътрудничат в организацията и провеждането на мероприятието са добре дошли! Основни изисквания са съблюдаване на установения ред, опазване на природните богатства и... дух на ентусиазъм и споделяне!
За повече инфо - тел. 0885 505650 и 0888 214483;
www.trinoga.org; www.mirbg.info; www.sunmoon.bg; www.uneco.info.

Bookmark and Share

Няма коментари:

Публикуване на коментар